Aamu hoideltu isossa mittakaavassa mitättömiltä tuntuvia asioita.

Omassa mittakaavassa ajateltuna kynnyskamanan yläreuna ehkä jo häämöttää. Josko tää tästä alkais kokoon keittymään ja kasassa pysymään pikkuhiljaa.

Tavoitin omahoitajan, tarvitsin yhdelle teineistäni labralähetteet koko talven jatkuneen kuumeilun, päänsäryn, huimauksen ja huonovointisuuden syyn selvittämiseksi. Aamulla lähdetään sitten syömättä liikenteeseen.Tämä päivä huojutaan kotona.

Samalla kerroin nuorimmaisen nukahtamisvaikeuksista, sain ohjeen olla yhteydessä opettajaan ( ei mikään yllätys). Opettajalle jätin soittopyynnön, hän soittikin ja aamupäivällä. Sovittiin että koulun kuraattori ottaa yhteyttä minuun ja selvitellään jatkot sitä kautta. Luokassa ei lapsen käytöksessä ole mikään muuttunut.

Omistakin huolistani ja väsymyksestä kerroin, omahoitaja yrittää saada ajan mielenterveyshoitajalle ns vanhana asiakkaana, koskapa omalääkärille ei todellakaan saa aikoja.

Nettikin kieltäytyi yhteistyöstä, joten soitin asiakaspalveluun, tekevät kuulemma jotain huoltoa joka valmistuu huomiseksi. Eikö mikään voi sujua?

Jätin soittopyynnön myöskin paikallisen kaivostoiminnan räjähde-esimiehelle, ei ole soittoa kuulunut. Hitto, työnsähän heidänkin on tehtävä, muttei minun torppani kustannuksella. Ei paljon naurata kun leivinuunin päällä tuikkukynttilät saa orgastisia kouristuksia joka jytkyn aikana. Saatikka ikkunat ja kattovalaisimet tanssiessaan salsaa.

Mukava yllätys tosin oli että Geologian tutkimuslaitoksen kirjastossa on todella avuliasta porukkaa :D

Ja mitä aarteita löytyykään Seismologian laitoksen nettisivuilta......

 

Nytpä pyörii byrokratian rattaat.

Nuorimmainen pääsee juttelemaan kuraattorin luo, josko virkeämpi aikuinen saisi jotain tolkkua missä mättää lapsukaisella. Äippä kun on totaalisen puhki.

 

Teinin labrakokeet normiarvoissa, mutta onneksi kouluterveydenhoitaja ottautui asioihin ja jututtaa häntä ensi viikolla. Sai myös järkättyä ajan koululääkärille parin viikon päähän. HUH HUH. Josko löytyisi syy jatkuvalle pienelle kränälle kropassa.

 

Omatkin asiat taitavat lähteä rullaamaan MT-puolella. Omahoitaja kalastelee omalääkäriltä lähetettä mielenterveyshoitajan juttusille. Mt-hoitsu oli konsultoinnin yhteydessä pyytänyt asian hoidettavaksi näin. Nöyryyttävää olla hoitoalan "ammattilainen" ja käyttää oman pienen kunnan palveluita.... koskaan ei tiedä miten asiat käsitetään ja miten legendat leviää. Piiri pieni pyörii.....